Головна » 2016 » Листопад » 14 » Дектомакс
20:58
Дектомакс

Лікарський засіб у формі розчину для ін'єкцій , призначене для лікування і профілактики нематодозів і арахноентомозов у великої рогатої худоби , овець.

Дектомакс містить в якості діючої речовини 1 % дорамектіна ( 25 циклогексил - 5 -О диметил- 25 -ді ( 1 - метилпропіл ) авермектіни А1А ) і суміш етилолеат і кунжутного масла як розчинник . За зовнішнім виглядом являє стерильний розчин , безбарвний або блідо -жовтого кольору. форма випуску. Скляні темні флакони об'ємом 50 см3 і 500 см3

Дектомакс - протипаразитарний препарат широкого спектру дії. Одноразове введення препарату надійно захищає тварин від нематод , комах і кліщів.

Дорамектін , зв'язуючись з рецепторами клітин м'язової і нервової тканини паразитів , збільшує проникність мембран для іонів хлору , що призводить до блокади електричної активності нервових і м'язових клітин нематод і членистоногих , їх паралічу та загибелі . У ссавців ці рецептори локалізовані тільки в центральній нервовій системі , а дорамектін не проникає через гематоенцефалічний бар'єр, тому в рекомендованих дозах препарат безпечний для ссавців. Препарат в рекомендованих дозах не має мутагенну , тератогенну і ембріотоксичну дію . Дектомакс легко резорбується з місця введення , діє з високою ефективністю і не робить негативного впливу на організм тварини . Фармакокінетичні властивості дорамектіна забезпечують тривале збереження терапевтичних концентрацій препарату в крові тварин і захист їх від паразитарних захворювань і реінвазії протягом тривалого часу (до 28 днів).

Дектомакс призначають великій рогатій худобі , вівцям для лікування та профілактики захворювань , що викликаються нематодами шлунково -кишкового тракту , легенів , підшкірної клітковини , слізних проток , личинками підшкірних та носоглоткових оводів , личинками мух , блохами , вошами , коростявими і іксодових кліщів . Дектомакс застосовують у великої рогатої худоби при захворюваннях, що викликаються :

    * Нематодами шлунково -кишкового тракту ( статевозрілі та личинки ) ; Ostertagia ostertagi (включаючи інгібовані личинки ) , Ostertagia lyrata , Haemonchus contortus , Haemonchus placei , Haemonchus similis , Trichostrongylus axei , Trichostrongylus colubriformis , Trichostrongylus longispicularis , Mecistocirrus digitatus , Cooperia oncophora (включаючи інгібовані личинки ) , Cooperia pectinata , Cooperia punctata , Cooperia spatulata , Cooperia sumabada (синонім Mcmasteri ) , Nematodirus helvetianus , Nematodirus spathiger , Bunostomum phlebotomum , Strongyloides papillosus , Oesophagostomum radiatum , Trichocephalus discolor , Trichocephalus ovis ;

    * Легеневими нематодами ( статевозрілі і личинки ) : Diсtyocaulus viviparus ;

    * Нематодами слізних проток : Thelazia spp ;

    * Підшкірними нематодами : Parafilaria bovicola ;

    * Личинками підшкірних та носоглоткових оводів : Hypoderma bovis , Hypoderma lineatum , Dermatobia hominis ;

    * Паразитичними стадіями Cochliomyia hominovorax , Chrysomyia bezziani ;

    * Вошами : Haematopinus eurystemus , Linognathus vituli , Solenopotes capillatus ;

    * Коростявими кліщами : Psoroptes bovis , Psoroptes ovis , Sarcoptes scabiei , Chorioptes bovis ;

    * Іксодових кліщів : Boophilus microplus , Ornithodoros spp .

      Дектомакс застосовують також для боротьби з Damalinia bovis і Haematobia irritans .

Дозування.  Дектомакс вводять одноразово великій рогатій худобі і вівцям внутрішньом'язово або підшкірно. Вводити препарат слід з дотриманням правил асептики , використовуючи сухі стерильні шприци та голки. Великій рогатій худобі препарат вводять в область шиї в дозі - 0,2 мг дорамектіна на 1 кг маси , що відповідає 1 мл розчину дектомакс на 50 кг маси тварини. Для розрахунку дози зручно користуватися таблицею:

Маса тварини ( кг) Доза дектомакс (мл) Маса тварини ( кг) Доза дектомакс (мл)

до 50 1 301-350 7, 51-100 2 351-400 8, 101-150 3 401-450 9, 151-200 4 451-500 10, 201-250 5 501-550 11, 251-300 6 551-600 12

Побічних явищ при застосуванні препарату згідно з інструкцією не відзначають .

терміни очікування

Препарат не можна застосовувати тваринам , від яких отримують молоко для харчових цілей. У зв'язку з цим коровам і вівцям , від яких будуть отримувати молоко для харчових цілей , забороняється застосовувати препарат пізніше , ніж за 35 днів до пологів. Забій великої рогатої худоби та овець на м'ясо дозволяється не раніше , ніж через 35 днів після останнього введення препарату. При вимушеному забої тварин раніше зазначених строків продукти забою можна використовувати для годівлі хутрових звірів.

Переглядів: 520 | Додав: sw | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar


uCoz
Copyright MyCorp © 2024